VantVeen

Inventariseren en een plan opstellen

Het eerste gesprek
Allereerst is er het gesprek met de orthodontist. We noemen dit "het eerste consult”. Mevrouw Van ‘t Veen zal vragen stellen en naar uw wensen luisteren. Zij kijkt naar de stand van de tanden en de vorm van het gezicht. Aan het einde van het gesprek vertelt ze u of er een orthodontische afwijking is. Ook weet u dan of de afwijking behandeld kan worden. Meestal is direct aan te geven welk soort beugel mogelijk is.

Het verzamelen van meer gegevens
De tweede stap is het documenteren van de afwijking. Dit noemen wij het “uitgebreide onderzoek”. Tijdens deze afspraak worden gebitsmodellen gemaakt, lichtfoto’s van de tanden en het gezicht en rontgenfoto’s. Deze gegevens worden door de orthodontist bestudeerd. Zij maakt een individueel behandelplan. We proberen iedere afwijking zo optimaal mogelijk te behandelen. Voor iedere client maakt de orthodontist de keuze welk type beugel het meest geschikt zal zijn.

Om er zeker van te zijn dat we zorgvuldig met uw gegevens omgaan, maken wij gebruik van onze privacy en cookieverklaring.

Het behandelplan bespreken

 

Het behandelplan wordt tijdens een derde afspraak met u besproken. De orthodontist vertelt wat afwijkend is aan de mond en het gezicht. Daarna wordt aan u uitgelegd welke beugel gebruikt kan worden. Als er meerdere mogelijkheden zijn zal mevrouw Van ’t Veen de voor- en nadelen met u doornemen.

Als er meerdere mogelijkheden zijn kiezen we samen het plan dat het beste bij u past.

strip4
ontwerp: studio buffalo en fotografie: jeroen pool